За диваните с любов

За диваните с любов
2 октомври 2020

Една от най-обсъжданите покупки при нас е тази на мека мебел.

 

Съществуват хора, които нямат диван, не ползват такъв и не разбират, защо се вдига толкова шум около избора му, познавам такива наистина. Но за повечето, дивана е една от най-важните вещи у дома. Той служи не само за гледане на филми вечер (размер и удобство), но и за бойно поле на децата (издръжливост), място за сладки приказки с приятели (модерен дизайн и актуални десени), допълнителна спалня за гости или място за съхранение на вещи (функционалност).  Много офиси също имат нужда от мека мебел, било в къта за почивка, било в пространството за срещи. Качествата на стилна, свежа и удобна мека мебел превръщат работното място в уютна и приятна среда, с по-висока продуктивност и настроение.

 

Както при всички други мебели, пазара е залят от модели, функции, цени и избор. Фирмите се стараят да предложат разнообразие,  да следят модните тенденции и да произвеждат мека мебел, която ще  служи вярно и ще допълни красиво интериора на дома или офиса, като все по-често предлагат индивидуален подход и променят дамаска, цвят, функции и дори размер.

 

Как да се ориентираме в морето от предложения? Ако нямате конкретни идеи, разгледайте малко картинки в интернет.  Не толкова за да изберете веднага, а за да добиете представа за цветове, форми, как се вписват меките мебели в различните стилове интериор. Помослете за пространството, в което ще се намира съответната мебел. В какъв стил е, какви цветове имат или ще имат стените, пода, другите вещи, къде ще стои - в ъгъл, до стена или в средата на пространството, какви функции са ви необходими, имате ли домашни животни и малки деца.

 

Размера има значение. Когато изберете къде ще стои вашето канапе или диван, трябва да знаете с какво пространство разполагате. Вземете максимални габаритни размери на мястото, където ще го поставите. Всеки сантиметър е важен. Защо ще разберем от вида мека мебел.

 

Видове мека мебел по размер.

Дали е модулен или не (единна мебел или модули, които се трансформират и местят свободно), холна гарнитура или елегантна кушетка, обикновено канапето/дивана се кръщава по размер:

Тройка – три седящи места, обикновено обособени с вдлъбнатина, шев, кант, възглавница; 

Двойка – две седящи места, обикновено обособени с вдлъбнатина , шев, кант, възглавница;

Лежанка – продълговата част (за четене, шиене, лежане, нещо като кушетка, която може и да събере две седящи места и повече, но не се разделя визуално и функционално);

Ъглова част – свързващ елемент, предлага едно място, оползотворяващо пространството между частите  със скрити ракли, чекмеджета или други дизайнерси решения;

Фотьойл – част от комплекта, в ъглова конфигурация или самостоятелен, той може да бъде друг модел, дори друга дамаска, все по-често въображението е единствена граница в интериора (все пак внимавайте различните части да образуват визуално едно цяло);

Табуретка – част от комплекта или акцент, табуретките  предлагат особена функция  - опора на краката или допълнително място за сядане, а дори и за холна масичка (една табла и табуретката увеличава възможостите и свободното място);

Подлакътници – все по-често фирмите разделят тази част от меката мебел в самостоятелен клас, предоставяйки възможност на клиента да реши колко дебели, високи, твърди и функционални ще са и дали, въобще, ще ги има - от минибар и библиотека, до възглавница, с тях завършва нашата почти научна класификация. Очаквайте следващата част за:

 

Видове мека мебел по разположение.

 

Видове мека мебел по функция и състав.

 

Аксесоари и други дреболии около меката мебел.

 

Който и модел да изберете, четете внимателно информацията, предоставена от производителя и помнете основните характеристики, които са важни. Оставаме на разположение за въпроси и консултации.

12 май 2020
Как да изберем матрак?

Производителите в България създават изключително много видове и модели матраци, в опит да задоволят всяка нужда и изискване на своите клиенти. Как да се ориентираме сред морето от предложения, характеристики, материи, цени и да изберем най-доброто решение за сън и качествена почивка? Ще ви разкажем за най-важните особености на матрака, за да изберете по-лесно.

прочети още
27 април 2020
Добре дошли!

Днес отваря врати нашия електронен дом. Все още работим, за да направим магазина най-доброто място за вашите он-лайн покупки. Ако имате въпроси или искате консултация за Вашите мебели, уреди за вграждане, мека мебел, матраци, мебели за баня, комарници, аксесоари, услуги и всичко необходимо за уюта на Вашия дом, може да се свържете с нас по удобен за вас начин.

прочети още