Как да изберем матрак?

Как да изберем матрак?
12 май 2020

Производителите в България създават изключително много видове и модели матраци, в опит да задоволят всяка нужда и изискване на своите клиенти. Как да се ориентираме сред морето от предложения, характеристики, материи, цени и да изберем най-доброто решение за сън и качествена почивка? Ще ви разкажем за най-важните особености на матрака, за да изберете по-лесно.

 

На първо място е размера. Да, размера има значение!

Независимо какъв вид матрак търсите, най-важно е да бъде с правилния размер, за да пасне на вашето легло независимо дали е ново или е с вас отдавна. Има различни спални и единични легла. Дължината може да е 190 см, но може да е 200, ширината 82, 92, 120, 160, 164 или 180 см или повече. Производителите на мебели указват размера на необходимия матрак за всяко легло и дори предлагат матраци, подходящи за него.

Ако не знаете размера на леглото, е важно да го измерите правилно. Измерете стария матрак, а ако нямате такава възможност измерете вътрешната част на леглото, там, където ляга матрака. Освен ширина и дължина, изберете височината (дебелината) на матрака. Повечето легла позволяват и по-дебели матраци, но все пак се консултирайте с продавачите, всяка информация е от полза. И едно от най-важните неща – според размера се определя и цената. Всеки модел матрак има ценоразпис за повечето размери, но ако няма вашия размер, винаги може да се поръча.

 

След това трябва да изберете дали искате еднолицев или двулицев матрак.

Еднолицевият матрак има едно лице, защото в него е вградена рамка, която го поддържа. Той не се обръща и върти и така е по-податлив на деформации в течение на годините. На него директно може да се монтира амортисьорен механизъм за повдигане, ако модела легло позволява, за допълнително място за съхранение. Има всякакви еднолицеви матраци, не само пружинни модели. Производителите на матраци създават повечето си серии с еднолицев и двулицев вариант, за да ви предоставят мечтания комфорт. Латексов, пенополиуретанов, с пружини Покет или Бонел, с мемори, зони на комфорт, еднолицевия матрак ще ви служи вярно.

Двулицевите матраци нямат своя опора. Те имат нужда от подматрачна рамка или специална основа, която се закопува допълнително. За правилно използване на матрака, той трябва да се обръща на различните лица поне на 6 месеца и да се завърта в двете посоки глава-крака отново на 6 месеца, така ще се удължи неговия живот и ще се запази комфорта на съня. Производителите указват правилния начин на употреба, но проверете, дали вашия двулицев матрак позволява правилна експлоатация, някои ортопедични модели с различни зони на твърдост не се въртят, но пък са изключително ефективни за добрата почивка на гръбнака. Двулицевите матраци също имат голямо разнообразие в състава и функциите, не само латексовите, пенополиуретановите, полифлекс и мемори, но вече и пружинните са с двулицев вариант. Калъфите на двулицевите матраци, обикновено се свалят за по-добра хигиена. Има различни видове подматрачни рамки с ламели с различни функции и характеристики, които добавят комфорт към двулицевия матрак. На тези рамки също може да бъде монтиран амортисьорен механизъм, който да повдига рамката с матрака.

 

Удобството на матрака често се свързва с неговата твърдост. Различните хора, предпочитат различни матраци. Мемори пяната добавя мекота и топлина, кокосовите подложки твърдост, различните пружини и технологии на обработка на латекса и пенополиуретана създават различна опора. Производителите свързват твърдостта на матрака с теглото на спящия. Повечето матраци имат указания за какво тегло са подходящи: средно твърдите са предназначени до 90 кг, твърдите до 120 кг, а супертвърдите над 120 кг. Разбира се, някои хора имат нужда от повече твърдост или мекота, спрямо особеностите на тялото и нуждата на опора.

 

Детският матрак – често се срещат препоръки и предписания за детските матраци. Особено бебешките матраци са предмет на много емоции и проучвания. Истината е, освен, ако детето няма някакви медицински нужди, специалистите съветват матрака да е твърд, а вида, твърдят те, няма значение. Спокойно изберете матрака за вашето дете, производителите са подбрали внимателно състава и твърдостта.

 

Материалите, които влизат в състава са многообразни и имат различни свойства.

Латексовите матраци, които предлагаме са с най-високо качество, повечето са двулицеви и с всички възможни размери, но имаме и специален еднолицев матрак, 100% латекс, с вградена подматрачна рамка, подготвена за механизъм. Латекса е материал, който позволява различна твърдост, устойчив на деформации, но от друга страна е еластичен и гъвкъв. Съчетан с мемори, за перфектно удобство или куул гел за невероятна терморегулация, с добавки като кокос или Алое, ще откриете вашия матрак сред многообразните ни предложения. Имаме специални лукс модели, които освен всички качества на латекса добавят вълшебни сребърни и златни нишки към вашия сън. Благородните метали, освен усещането за лукс, имат отлични антибактериални и пречистващи свойства. Ако нямате възможност за избрания нов матрак, изчакайте подходяща промоция или пък изберете топ матрак от латекс, с мемори или друга добавка, така ще се уверите в качествата на продукта и ще се насладите на своя сън, докато дойде времето за промяна.

Пенополиуретановите матраци, които предлагаме, са с отлично качество и голямо разнообразие. Различните свойства и начин на обработка на полиуретановата пяна спомагат за създаването на многобройни модели матраци. Твърд или средно мек Полиуретан, Полифлекс, Мемори са еластични, но поддържат отлично тялото , както и пружинените модели с Покет технология или система Бонел, всички имат различни слоеве, ортопедични зони и зони на комфорт, както и се предлагат в еднолицев или двулицев вариант. Също така калъфите с Алое или Лавандула спомагат за отличното качество на съня и възстановяват както физическите сили, така и действат благоприятно и релаксиращо на спящия ум. Ако имате нужда от топер за допълнително освежаване на матрака има отлични предложения Топ матраци от пенополиуретан, с мемори или без.

 

Който и модел да изберете, четете внимателно информацията, предоставена от производителя и помнете основните характеристики, които са важни за покупката на матрак. Оставаме на разположение за въпроси и консултации.

2 октомври 2020
За диваните с любов

Една от най-обсъжданите покупки при нас е тази на мека мебел. Съществуват хора, които нямат диван, не ползват такъв и не разбират, защо се вдига толкова шум около избора му. Но за повечето, дивана е една от най-важните вещи у дома. За гледане на филми вечер (размер и удобство), бойно поле на децата (издръжливост), място за сладки приказки с приятели (модерен дизайн и актуални десени), допълнителна спалня за гости или място за съхранение на вещи (функционалност). Много офиси също имат нужда от мека мебел, било в къта за почивка, било в пространството за срещи. Качествата на стилна, свежа и удобна мека мебел превръщат работното място в уютна и приятна среда, с по-висока продуктивност и настроение.

прочети още
27 април 2020
Добре дошли!

Днес отваря врати нашия електронен дом. Все още работим, за да направим магазина най-доброто място за вашите он-лайн покупки. Ако имате въпроси или искате консултация за Вашите мебели, уреди за вграждане, мека мебел, матраци, мебели за баня, комарници, аксесоари, услуги и всичко необходимо за уюта на Вашия дом, може да се свържете с нас по удобен за вас начин.

прочети още